Suosituimmat sovellukset, ohjelmat ja työkalut

Suosituimmat sovellukset, ohjelmat ja työkalut

Alapuolella on luettelo erityisesti IT-alalla ja AV-viestinnän alalla käytetyistä ohjelmistoista ja sovelluksista. Voit etsiä ohjelmia ja sovelluksia myös kategorian perusteella. Tämän sivuston sisältö on vielä osin kesken ja lisää ohjelmistoja ja työkaluja tullaan lisäämään koko ajan tasaiseen tahtiin.

Lue lisää

Adobe Illustrator

Adobe Illustrator on monipuolinen sovellus, jota käytetään logojen, mainos- ja brändisisältöjen, kuvakkeiden, kuvituskuvien, taideteosten, suurikokoisten roll-up-mainosten, pakkaussuunnitelmien, infografiikan ja muun vektorigrafiikan suunnitteluun ja toteutukseen.

Lue lisää

Adobe InDesign

Adobe InDesignia käytetään julisteiden, esitteiden, lehtien, kirjojen, mainosten ja muiden digitaalisten aineistojen suunnitteluun, taittamiseen ja julkaisuun.

Lue lisää

Adobe Photoshop

Adobe Photoshop on maailman tunnetuin ja suosituin kuvankäsittelysovellus, joka tarjoaa ammattimaiset työkalut valokuvien muokkaamiseen, digitaalisen taiteen luomiseen ja graafiseen suunnitteluun. Photoshop on välttämättömän työkalu monille luoville ammattilaisille.

Lue lisää

Adobe Premiere Pro

Adobe Premiere Pro on johtava videoeditointisovellus, jota käytetään kaikenlaisessa videon editoinnissa. Se sopii sekä videoalan ammattilaisille että harrastajille ja ohjelma kuuluu Adoben Creative Cloud -perheeseen.

Lue lisää

Adobe Premiere Rush

Adobe Premiere Rush on ilmainen mobiili- ja työpöytäsovellus videoiden editointiin. Se on helppokäyttöinen sovellus ja tarkoitettu erityisesti aloittelijoille sopivan yksinkertaisten videoiden leikkaamiseen ja julkaisemiseen.

Lue lisää

Audacity

Audacity on monipuolinen avoimen lähdekoodin äänieditoriohjelmisto, joka on suunniteltu äänen tallentamiseen ja muokkaamiseen. Se on saatavilla useille käyttöjärjestelmille, kuten Windows, Linux ja Mac, ja se tukee monia äänitiedostomuotoja.

Lue lisää

Autodesk 3ds Max

Olipa kyse mittavien pelimaailmoiden rakentamisesta tai monimutkaisten arkkitehtuurisuunnitelmien visualisoinnista, 3ds Max tarjoaa 3D-resurssien elävöittämiseen tarvittavat mallinnustyökalut. 3ds Max -ohjelmiston avulla luot 3D-maailmoja ja muita suunnitteluja.Herätä ympäristöt ja maisemat eloon vankoilla …

Lue lisää

Autodesk AutoCAD

AutoCAD-sovellusta voi käyttää lrakennussuunnittelusta sisustukseen ja viimeistelyyn. Arkkitehdit, insinöörit ja rakennusalan ammattilaiset käyttävät AutoCADia seuraaviin tarkoituksiin:Luonnostele ja kommentoi 2D- ja 3D-malleja tilavuusobjektien, pintojen ja verkko-objektien avulla.Automatisoi tehtäviä, kuten piirustusten vertaileminen, blokkien …

Lue lisää

Autodesk Maya

Autodesk Maya -sovelluksen avulla voidaan luoda 3D-maailmoja, -hahmoja ja -tehosteita. Maya on ammattitason 3D-ohjelmisto realististen hahmojen ja tehosteiden luomiseen ja animaatiotyökaluilla herätät 3D-sisällöt eloon. Mayan avulla voidaan myös luoda fyysisesti …

Lue lisää

Blackmagic Design DaVinci Resolve

DaVinci Resolve on yksi markkinoiden monipuolisimmista videoeditoreista. Se sisältää videoiden leikkaamisen ja trimmaamisen, äänen säätämisen, tehosteiden luomisen, tekstittämisen ja värien hallinnan – kaikki yhdellä ja samalla sovelluksella.

Lue lisää

Blender

Blender on ilmainen 3D-grafiikan mallinnusohjelmisto, joka on suunniteltu 3D-mallinnukseen, -animointiin, -renderöintiin ja muuhun 3D-muokkaukseen. Blender on yksi 3D-ohjelmistojen kärkinimistä.

Lue lisää

CapCut

CapCut on ilmainen videoeditointisovellus, joka on suunniteltu erityisesti harrastajille ja mobiilikäyttöön niin, että videon leikkaaminen ja editointi olisi mahdollisimman helppoa ja intuitiivista.

Lue lisää

Drupal

Drupal on ilmainen ja vapaaseen lähdekoodiin perustuva, julkaisujärjestelmä, jota käytetään verkkosivujen ja verkkopalvelujen kehyksessä

Lue lisää

Figma

Figma on verkkopohjainen suunnittelusovellus ja vektoripiirto-ohjelma. Se mahdollistaa käyttöliittymien, verkkosivujen ja mobiiliaplikaatioiden protyyppien ja muiden visuaalisten materiaalien suunnittelun.

Lue lisää

Gimp

GIMP on ilmainen kuvankäsittelyohjelma., joka on suunniteltu rasterikuvien muokkaamiseen ja tarjoaa monia kuvankäsittelyominaisuuksia.

Lue lisää

Joomla

Joomla on yksi maailman suosituimmista avoimen lähdekoodin julkaisujärjestelmistä ja sitä käytetään verkkosivustojen luomiseen.

Lue lisää

Krita

Krita on ilmainen digitaalinen maalausohjelmisto, joka tarjoaa laajan valikoiman työkaluja ja ominaisuuksia kuvittajille, suunnittelijoille ja taiteilijoille.

Lue lisää

Maxon Cinema 4D

Maxon Cinema 4D on ammattimainen 3D-mallinnus-, animaatio-, simulaatio- ja renderointiohjelmisto kaikille 3D-suunnittelijoille, liikegrafiikan tekijöille, VFX-ammattilaisille, pelinkehittäjille ja kaikenlaisten 3D-visualisointien ammattilaisille.

Lue lisää

Maxon ZBrush

ZBrush on veistotyökalu, joka yhdistää 3D-mallinuksen, teksturoinnin ja maalauksen. ZBrushin avulla voi veistää kuvaa, kuten se olisi digitaalista savea.

Lue lisää

Scribus

Scribus on ilmainen taitto- ja julkaisuohjelma, joka mahdollistaa lehtien, esitteiden ja muiden aineistojen taittamisen ja julkaisun.

Lue lisää

Streamlabs OBS

OBS on ilmaissovellus, joka on tarkoitettu videoiden tallentamiseen ja suoratoistoon. OBS:n avulla voi striimata videoita esimerkiksi Twitch, YouTube ja Mixer -palveluihin.

Lue lisää

Unity

Unity on suosittu pelimoottori, jota käytetään 2D- ja 3D-pelien kehittämiseen useille eri alustoille. Unityn avulla voi luoda pelejä ja pelimäisiä sovelluksia, jotka toimivat niin tietokoneilla, mobiililaitteilla kuin pelikonsoleillakin.

Lue lisää

WordPress

WordPress on maailman suosituin työväline verkkosivujen rakentamiseen ja ylläpitämiseen. Se on erittäin suosittu helppokäyttöisyyden, laajan valikoiman teemoja ja lisäosia sekä vahvan tukiyhteisön ansiosta.